Vad behöver hunden för en god sömn?

Vad behöver hunden för en god sömn?

Först och främst ska du alltid låta en sovande hund vara ifred. Särskilt om du har små barn är det viktigt att lära dem att inte störa hunden när den sover. En del hundar verkar sova jämt om dagarna, medan andra arbetande hundar jobbar på för fullt.

I en artikel i Härliga hund kan du läsa hur mycket hunden behöver sova i olika skeden i livet. Där står även vad hunden kan råka ut för om den får för lite sömn.

Olika hundar har olika sovstil och preferenser var de vill ligga. En del vill rulla ihop sig och ha det varmt, medan andra föredrar ett kallt klinkergolv. Det är upp till dig om du tillåter hunden att sova i soffan eller i din säng.

De allra flesta hundar vill ha en egen bädd på en lugn plats. Det finns många olika sorters bäddar, korgar och sovmöbler du kan köpa till din hund. Hundvännen är en stor butik som har många alternativa bäddar. Ta en titt på utbudet och se vad som passar dig. Kanske vill du ha en fin hundsoffa i vardagsrummet i brunt skinn, medan en enkel bädd räcker bra i köket. Det viktigaste för hunden är att få vara med sin familj.