Allt för din fyrbente vän

Allt för din fyrbente vän

En snabb promenad genom livsmedelsgångarna i en djuraffär kan vara mycket för husdjursägare att ta in. Det finns massor av olika typer av katt- och hundmat där ute. Vad ska du tänka på när du gör det bästa valet för dina fyrbente vänner? Här är några tips.

Bästa alternativet för ditt husdjur

Kontrollera först att du ger ditt husdjur en mat som är avsedd för just det djuret. Hundar och katter behöver olika typer av näringsämnen. Du kommer också att upptäcka att paketet har mycket användbar information. Kontrollera näringspåståendet i påsen, lådan eller burken så kan du hitta passande hundfoder för din hund. Din hund måste ha vatten, protein, fett, kolhydrater och vissa vitaminer och mineraler för att vara frisk. Mängden mat de behöver beror på deras storlek och hur aktiva de är.

Rätt näring

Att mata ditt husdjur med rätt mängd och typ av mat hjälper honom eller henne att hålla en hälsosam vikt, vilket är ett av de bästa sätten att förhindra fetma-relaterade sjukdomar och förlänga hans eller hennes livslängd. Husdjur kan vanligtvis tillgodose sina näringsbehov från en balanserad kost av kvalitetsmat, men kontakta din veterinär för att se om han eller hon behöver några tillskott. Slutligen glöm inte att hålla dem aktiva och ge dem massor av tillgivenhet.